Krokning, varför nu detta?
Krokning, Tunisisk virkning, Afghansk virkning, Stickvirkning, Hakka....det är väl som vanligt, Kärt barn har många namn, och lite olika på olika språk.
Jag krokade lite i tonåren, några vantar och tossor. Något mönster var från Aktiv Hushållnings skrift "Vi virkar med kroknål". Efter det så föll det i glömska av mig.
För några år sen så letade jag lite slött på nätet och hittade en Hakka-long. Det var en kvinna i Norge som ville göra ett hakkat (krokat) täcke av 48 olika lappar med 48 olika tekniker på de olika lapparna. Hon ville dela med sig av detta och startade en hakkalong. Då jag ju visste vad hakka/krokning var för något och dessutom inte visste att det gick att göra på olika sätt, så anmälde jag mig till hakkalongen.
Tanken var att vi skulle få mönster till fyra lappar i månaden (vi fick inga nya mönster förrän vi hade visat föregående månads färdiga lappar). Lätt tänkte jag, fyra lappar i månaden skall väl inte vara någon konst.
Riktigt så lätt var det inte att hålla tiden (jag håller på med lite mer än bara krokning). Men med ett halvår över tiden så tycker jag att det gick riktigt bra i alla fall.
Så här är resultatet av mina lappar:
Så när täcket/filten var klar ville jag göra mer, lite bruksföremål...... så jag letade på nätet, det måste ju finnas där. Antingen så var det så att det faktiskt inte fanns något då jag letade, eller så lyckades jag inte att hitta något.
Det resulterade i att jag började göra mina egna mönster. Vantar, mössor, tossor, muddar, grytlappar.....
När jag höll på med mönstren så började jag också att ha kurser i krokning, jag vill ju att så många som möjligt skall få prova på denna teknik.
Jag tycker att det är en relativt enkel teknik och att det går fort att få något färdigt. Att det sen är roligt gör inte saken sämre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar